Oplossen van klachten bij Dacia Nederland

 • Anonymous avatar

  Zoals al is aangegeven in het draadje over “Korting Dacia Duster” blijken er nogal wat klachten te zijn betreffende de Dacia's en over de afhandeling hier van.

  Wellicht een iedee om dit draadje eens op te starten, om te zien wat er zoal mis gaat met de klacht afhandeling bij de Dealers en Dacia Nederland.

  Zelf ben ik op dit moment bezig met het probleem “Trekhaak”

  De kogel van de trekhaak staat dermate scheef achter m'n nieuwe Duster, dat ik al opmerkingen heb gekregen zoals, heeft de auto al schade gehad of zo? want de trekhaak zit er zo vreemd onder !!

  Er zit namelijk een flens aan het trekhaak frame waar de flenskogel op geschroefd zit, deze flens zit er zo scheef op gelast dat ook de kogel schuin t.o.v. de auto staat en meer dan een cm uit het midden van de auto zit.

  Dus als je achter de auto staat zie je meteen dat er iets helemaal mis is. Ook aan de RVS beschermplaat het slot van de achterklep etc kun je de afwijking van de kogel goed zien omdat deze niet in lijn staan.

  Mede omdat de kogel niet in het midden zit en ook nog eens scheef staat, ben ik tevens van mening dat wanneer ik de caravan achter de auto heb en ik moet remmen (noodstop) dat daardoor de auto wel eens scheef weggeduwd kan worden in eerste instantie voordat de caravan oplooprem in werking zal gaan treden of door zal duwen. Het vervelende gevolg hiervan is dan het scharen van de combinatie auto/caravan. Dus een onveilige situatie waar ik niemand op zit te wachten en tevens ook nog eens verwijtbaar aan de constructeur van de trekhaak, in dit geval dus Dacia Nederland zelf. Vandaar ook mijn boosheid omdat men hier geen vervangende trekhaak voor wil leveren. Terwijl ik dit direct na de montage heb aangegeven.

  Over de rest wat er allemaal mis was tijdens en direct tijdens na de aflevering zal ik het nog maar even niet hebben (dat is inmiddels wel allemaal opgelost), want dan krijg je pas echt kippenvel.

  Maar ik ben benieuwd of ik de enige ben met klachten en deze ook naar buiten wil brengen via dit prikbord, laat maar horen en blijf niet zitten met (on)-opgeloste problemen, samen kunnen we beter deze zaak aanpakken dan individueel lijkt mij.

  gr. Turbootje

 • Anonymous avatar

  Wat een verhaal. volgens mij ben je ook de schrijver van de ervaring met de nieuwe duster bij daciamodellen. Anders zijn er twee trekhaken in het land scheef. Ik heb zelf alleen maar goede ervaringen met de dealer en importeur. Begrijpen doe ik zo'n reactie niet. Een goede naam ben je snel kwijt. Sterkte bij de oplossing en desondanks wel veel rijplezier.

 • Anonymous avatar

  Beste Daciasten.

  ALLES VALT EN STAAT MET DE DEALER.

  Wij hebben ons dustertje gekocht in Gouda bij firma Kempenaar, later overgegaan in firma Jongerius.

  Heel goed en correct geholpen en antwoorden op onze vragen.

  Bij aflevering alles in orde ook banden op juiste spanning, er is werkelijk niets op aan te merken.

  Ook een mattenset met logo in auto en volle tank benzine evenals reserve lampen, ik zou centrale armsteum zelf inbouwen maar dat was ook gebeurd (we waren toch bezig).

  Ook voor inruilauto een fantastische prijs ontvangen, daar werd echt niet moeilijk overgedaan.

  Nu ook bij Jongerius ,de crew is hetzelfde gebleven, niets dan complimenten zoals er bevoorbeeld met mijn “moeilijke ”vragen wordt omgegaan.

  Chapeau voor deze dealers, en niet alleen tot de verkoop van de auto EEN KLANT

 • Anonymous avatar

  remcora Schreef:

  ——————————————————-

  > Wat een verhaal. volgens mij ben je ook de

  > schrijver van de ervaring met de nieuwe duster bij

  > daciamodellen. Anders zijn er twee trekhaken in

  > het land scheef. Ik heb zelf alleen maar goede

  > ervaringen met de dealer en importeur. Begrijpen

  > doe ik zo'n reactie niet. Een goede naam ben je

  > snel kwijt. Sterkte bij de oplossing en desondanks

  > wel veel rijplezier.

  Inderdaad een heel verhaal, maar dat komt omdat er van meet af aan zoveel is mis gegaan met onze Duster.

  Aangezien ons vertrouwen betreffende de veiligheid helemaal weg was en wij daarna weer met lood in onze schoenen in deze auto moesten stappen na de zeer slechte start, ze hadden meteen voor 100% alle klachten moeten wegnemen. Maar kennelijk was dit voor hun de bekende druppel die ze net te veel ging kosten, dus de klant blijft met een ontevreden gevoel achter.

  Zelfs als ik dan ook nog aanbied om het deel van de trekhaak eventueel zelf te vervangen mits ze het onderdeel willen leveren zijn ze niet thuis, ik vind dit onverteerbaar en ONBEGRIJPELIJK ???

  We praten immers niet over een zak aardappels die we bij de groenteboer om de hoek hebben gekocht, toch? Dus mogen we er ook op zijn minst van verwachten dat de klant tevreden is over zijn auto en deze daar met een VEILIG gevoel in kan rijden.

  Turbootje

 • Anonymous avatar

  Hallo beste Dacia Duster rijders; ik heb alleen maar positieve dingen te schrijven over mijn Garage Herwers te Doetinchem.

  De aflevering in Febr.2011 was een waar feest met taart en koffie.De auto werd afgeleverd in een andere uitvoering dan wij hadden uitgezocht , waar het foutje zat zijn we nooit achtergekomen maar we hebben een luxere auto gekregen dan uitgezocht en voor de afgesproken prijs.

  Die ene keer dat ik een probleem had met de verlichting is met de meeste spoed goed opgelost.

  Wij hebben niets dan positieve dingen.

  Groetjes Fam. van Weert Doetinchem.

 • Anonymous avatar

  Henk v.Weert Schreef:

  ——————————————————-

  > http://www.mijnalbum.nl/Foto-FCQWQPTB-D.jpghttp://

  > www.mijnalbum.nl/Foto-EYOWL6GW-D.jpghttp://www.mij

  > nalbum.nl/Foto-KADSXZVN-D.jpgHallo beste Dacia

  > Duster rijders; ik heb alleen maar positieve

  > dingen te schrijven over mijn Garage Herwers te

  > Doetinchem.

  > De aflevering in Febr.2011 was een waar feest met

  > taart en koffie.De auto werd afgeleverd in een

  > andere uitvoering dan wij hadden uitgezocht , waar

  > het foutje zat zijn we nooit achtergekomen maar we

  > hebben een luxere auto gekregen dan uitgezocht en

  > voor de afgesproken prijs.

  > Die ene keer dat ik een probleem had met de

  > verlichting is met de meeste spoed goed opgelost.

  > Wij hebben niets dan positieve dingen.

  >

  > Groetjes Fam. van Weert Doetinchem.

  =====================================================================

  =====================================================================

  Niet te geloven, wat een wereld van verschil zeg.

  Beide Dacia's die we gekocht hebben in Gorinchem zijn gewoon buiten afgeleverd.

  Onze 1e auto's was de MCV en die stond in de regen, dus de auto controleren op beschadigingen ging sowieso al niet.

  En de 2e de Duster (waarschijnlijk tevens ook de laatste) stond ook buiten, en niet met een mooi kleedje er overheen, maar een mooie laag vuil en stof.

  Dus wij beginnen ons steeds meer genomen te voelen door onze dealer, zeker als je niets anders hoort dan, dat er geen winst op de Dacia's zit.

  Nu weten we meteen waarom ze bij onze dealer nooit een boterhammetje mee hoeven te nemen naar hun werk, ze eten daar vast iedere dag taart welke eigenlijk voor de klanten bestemd is B)

  De fam van Weert heeft in ieder geval een heel goede dealer merk ik, dus hou deze een beetje in ere zou ik zeggen want ze worden steeds schaarser.

  Zo zie je maar weer, dat dit een hemelsbreed verschil is bij de aflevering van de Dacia's.

  Zo viel mij bijvoorbeeld ook al op, dat Dacia's meestal ergens achter het bedrijf staan verstopt en dat de prijzen er bij Renault occasions wel op staan vermeld en bij de Dacia's niet.

  Dus hieruit blijkt ook weer dat ze toch liever Renaults verkopen, want daar pakken ze gewoon net even iets meer op.

  In ieder geval zijn wij weer wat wijzer geworden na de foto's van de Fam. van Weert gezien te hebben, onze dank hiervoor.

  Dus GROTE dealer voor geheel Zuid Holland, laat maar eens zien of je hier nog iets aan kunt verbeteren en of jullie het lef hebben om dit allemaal nog goed te maken met ons.

  Wat ik vergeten heb te vertellen is, dat ik na ruim 14 dagen ellende met de auto, bij het ophalen van de zoveelste na-reparatie een of ander klein boeketje in mijn handen geduwd kreeg.

  Waarbij werd gezegd, misschien kan dit weer een kleine glimlach om je lippen brengen. Nadat dit boeketje een dag of 3 ergens buiten in een hoek had gelegen is het in de groencontainer verdwenen.

  Ons hoofd stond daar echt niet meer naar, na zoveel ellende. Het feestgevoel was vanaf het begin al helemaal weg en het is eigenlijk ook niet meer terug gekomen. Vandaar ook mijn strijdlust om de auto koste wat het kost voor 100% in orde te krijgen. Want dit geeft veel stress en slapeloze nachten omdat je als een stuk vuil behandeld word nadat je je geld hebt afgedragen. Bah en nog eens Bah

  Turbootje

 • Anonymous avatar

  Jammer, jammer, jammer, hier in het zuiden des lands heb ik gelukkig anders ervaren dan ONS Turbootje.

  Na vele Renaults (R12, R18, R9, R11, R21 sedan, R21 hatchback, Laguna) 4 jaar geleden besloten een MCV te kopen. Ondertussen rijden we 1 jaar Duster.

  Ik merk geen verschil in behandeling omdat ik nu Dacia rij. Klachten worden serieus opgepakt en afgehandeld. Na beurt of reparatie (garantie) telefoontje of alles naar wens is afgehandeld). E.e.a. geldt ook voor de Sandero van mijn schoonmoeder.

  Inruil MCV op Duster ruim binnen de verwachting. Aflevering niet anders dan bij een Renault.

  De prijzen van beurten waren aanvankelijk lager dan bij de Renaults (servicebeurt €35 cq €65), nu zijn deze gelijk getrokken. Jammer maar niet onlogisch, zelfde monteur en materiaal.

 • Anonymous avatar

  Dacia is een merk waar weinig winst op te behalen valt voor de dealer, daarom valt er ook niet al teveel te onderhandelen op de inruilprijs wel zijn wat accecoires er bij te krijgen.

  Het rond kijken bij verschillende dealers loont zeer zeker.

  Augustus 2010 hebben wij onze Duster gekregen, wel niet zo luxe met kleed eroverheen en taart, maar de aflevering ging keurig en er werd alle tijd voor genomen.

  Voor de aflevering had ik al gezien dat er de “originele trekhaak” onder was gekomen, maar deze vonden wij zeer lelijk.

  De dealer vond deze ook niet mooi en er werd een Thule trekhaak ondergezet, geen probleem, en recht (ander topic).

  Alleen maar goeds te vertellen over mijn dealer in Venlo. (tu)

 • Anonymous avatar

  Ik kan me alleen maar aansluiten bij HenkM. Wij hebben dezelfde dealer.

  Ook de aflevering van mijn MCV 2 jaar geleden (onthulling, foto's, flesje wijn etc.) ging prima.

  En de nieuwe Dacia's staan gewoon tussen de Renaults.

  Ook vorig jaar na de eerste beurt een telefoontje of alles naar tevredenheid was.

  Zelfs na het leveren van een 2e sleutel met AB volgde een telefoontje.

  Net zoals bij de 15K beurt kan ik volgende week gewoon wachten bij de 30K beurt. Zou een klein uurtje duren.

  Koffie en leesvoer staan klaar.

 • Anonymous avatar

  Nou ik denk dat bij je dealer of je verkoper ergens iets niet naar hun zin gegaan is, omdat hij bij jou zo verschrikkelijk moeilijk doet.

  Of manier van benaderen zou ook een puntje kunnen zijn. Als je ergens ontevreden over bent kun je wel eens uit je slof schieten, wat begrijpelijk is maar misschien is dat voor hen ook iets van bekijk jij het maar lekker ff. Ik zou het anders ook niet weten.

  Zou een geschillencomissie benaderen en jou ervaringen/klachten daar neer leggen.

  Ik heb bij mijn dealer (Janssen Nuenen) geen enkel probleem met aflevering gehad. Gewoon netjes en goed behandeld. Als kado nog een grote paraplu gekregen ipv taart. (Altijd handig met dit weer.) Verder als ik iets wilde weten hoef ik maar te bellen en ik krijg meteen antwoord.

  Heb tot nu nog niks gehad waar ik niet niet met hen uitgekomen ben.

  Heb zelf een trekhaak bij trekhaakspecialist eronder laten zetten. ook hier geen problemen mee.

  Gr. Ron